Noutăți
Ziua Internațională a Cititului cu Voce Tare - Litfest for Kids

Pe data de 24 martie, duminică, Institutul Național al Patrimoniului a participat la organizarea Litfest for Kids, un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Cititului cu Voce Tare. 

Ziua Internațională a Cititului cu Voce Tare este un proiect realizat în anul 2010 de organizația non-guvernamentală din Statele Unite ale Americii, Lit World. Acesta are ca scop celebrarea lecturii, crearea unei comunități în jurul cititului și susținerea alfabetizării ca drept fundamental al omului. 

Sub umbrela evenimentului Litfest for Kids, organizat de Female Empowerment Summit, condus de doamna Oana Tucker, copiii au înțeles importanța cititului, a istoriei, a patrimoniului prin joc și joacă. 

Evenimentul a avut loc la Art Safari (Palatul Dacia, Lipscani 18-20) și a fost dedicat copiilor cu vârstele între 10 și 11 ani. Activitățile au fost diverse, incluzând sesiuni interactive de citit, vizitarea expoziției Art Safari, workshop de gătit și eco-games. 
Cei mici au pornit în aventura cunoașterii alături de echipa A fost odată, formată din Andra Cărbunaru și Măriuca Mihăilescu, în care au descoperit, prin activități captivante, povestea românilor de poveste. La finalul atelierului, aceștia au scris sau au desenat pe bilețele dorințele lor și le-au prins în Copacul Dorințelor.
Călătoria a continuat pe urmele patrimoniului, alături de doamna Oana Zaharia, directoarea Institutului Național al Patrimoniului, care le-a explicat micilor curioși cum au fost realizate cele mai emblematice clădiri din România, le-a povestit despre arhitectura lor și despre materialele din care acestea sunt construite. 

“Brick și călătoria ei în lumea arhitecturii” poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=Dy1FXhSnxlQ

De asemenea, copiii au învățat cum să citească corect etichetele alimentelor și au descoperit beneficiile unei alimentații sănătoase printr-un atelier interactiv susținut de Artesana (Lidia Mulțescu și Laura Predus). 
Evenimentul s-a încheiat cu un workshop pe tema conservării planetei oferit de Reprezentanța Comisiei Europene, un tur ghidat al expoziției Art Safari Bucharest și o sesiune de concluzii susținută de Simona Paraschiv (Asociația InspirAction).
La eveniment au luat parte copii din centre de plasament și din zone defavorizate datorită implicării Ministerului Familiei, prin domnul Președinte al ANPDCA, Rareș Achiriloaie. 

Educația prin patrimoniu este o metodă de învățare bazată pe utilizarea resurselor culturale și istorice ale unei comunități sau ale unei națiuni. Această abordare pune accentul pe valorile, tradițiile și obiectele care definesc identitatea culturală a unei societăți, folosindu-le ca instrumente pentru educație. INP este partener al proiectului Litfest for Kids, care dorește să educe tânăra generație prin activități culturale variate, printre care și lectura. 

Mulțumim copiilor, părinților și cadrelor didactice: Școala nr. 280, Școala nr. 79, Liceul Teoretic Vlahuță.

Mulțumim Female Empowerment Summit și partenerilor noștri, Art Safari, Ambasada Statelor Unite ale Americii și InspirAction. 
Mulțumim sponsorilor noștri Wienerberger Romania.

03/25/2024 Institutul Național al Patrimoniului

Fii la curent cu noutățile Institutului Național al Patrimoniului!

Urmărește-ne pe website, dar și pe rețelele sociale!

Alte știri

04/23/2024

04/22/2024

04/16/2024